dinsdag 25 augustus 2009

Haasje, kaart en blogawards

Lang, lang geleden had ik een webwinkeltje in kraamartikelen als slabbetjes, fotoalbums, luierzakken en knuffeltjes. Dus toen ik voor mijn nichtje Fay, die 1 jaar geworden is, een kadootje wilde maken schoot dit konijntje me weer te binnen: Ik merkte wel dat het lang geleden was dat ik haar voor het laatst gemaakt had en als dan ook je naaimachine het begeeft en je alles met de hand moet doen, is het nog een hele klus. Maar gelukkig zijn nichtjes van 1 niet zo kritisch als hun tante...

Deze kaart heb ik er voor haar bijgemaakt:
Van Jolanda heb ik maar liefst twee blogawards ontvangen, maar dan wel awards met een addertje onder het gras...ik moet er dingen over mezelf bij plaatsen en dat is nu precies datgene dat ik niet op mijn blog van plan was (ik wilde gewoon mijn werk ergens kunnen plaatsen en ging er niet vanuit dat iemand op informatie over mijn leventje zit te wachten...)! Maar nu kom ik er natuurlijk niet onderuit, dus vooruit dan maar.
Bij de eerste award is de vraag: noem 7 dingen over jezelf, waarvan jij denkt dat die interessant zijn voor de lezers.

1. Ik woon sinds juli 2007 in Zuid-Spanje met mijn gezin. Zolang Lex en ik elkaar kennen (echt letterlijk vanaf de eerste date in 1990) hebben we het over wonen in het buitenland en in 2007 was de kans eindelijk daar. Wij zijn hier echter niet helemaal alleen, want op hetzelfde moment zijn ook mijn schoonzus en zwager met hun gezin hier naartoe gekomen. Een redelijk unieke situatie dus.
2. Emigreren heeft er kennelijk altijd al een beetje ingezeten bij me, want op m'n 18e deelde ik mijn moeder mee dat ik een jaar naar het buitenland ging. Ik heb een jaar in Engeland gestudeerd (engels), gewerkt (als au pair) en uiteraard vooral veel gefeest.
3. Ik richt me altijd erg op anderen, eerst probeer ik ervoor te zorgen dat iedereen om me heen tevreden is en dan hoop ik nog wat tijd voor mezelf te hebben. Dat is een waardeloze eigenschap, want er is natuurlijk altijd wel iets te doen, waardoor ik vaak te weinig aan mijn eigen dingen toekom. Ik probeer op dit punt mijn leven te verbeteren... Ik zeg er wel bij dat ik graag zorg, dus ik zie het niet als "opgave".
4. Ik ben overdreven goed in positief denken, regelmatig tegen beter in. Nadeel is dat dat door sommigen als naïef wordt uitgelegd, maar het heeft mij al door veel moeilijke situaties heengesleept.
5. Ik kan mezelf nog niet echt betrappen op "moeite hebben met ouder worden" (word volgend jaar 40...vraag het me dan nog eens...). Ik vind het, als van nature onzeker persoon, eerder een bevrijding om door levenservaring wat meer zelfvertrouwen te hebben.
6. Ik ben gek op muziek en heb een hele brede smaak. Mijn kinderen kunnen rustig hun muziek hier draaien en dan kan ik zelf vervolgens daarna oude jazz of 80-er jaren pop opzetten. Maar soms is de allermooiste muziek: stilte (met een verdwaalde krekel of vogel).
7. Ik ben een heel emotioneel mens, word door veel dingen geraakt, een mooie uitspraak, een ontroerende film, een mooi boek. En natuurlijk al helemaal wat betreft de liefde voor m'n gezin en familie.

En dan de tweede award. De vraag daarbij is: noem 5 dingen die je leuk vind en die niets met scrappen te maken hebben.
1. Ik zit graag op een terras mensen te kijken. Dat vindt Lex ook leuk en dat gecombineerd met het feit dat we in een land leven waar bijna alles zich op straat afspeelt en je ongeveer om de stoeptegel een nieuw terras vindt, maakt dat we regelmatig een terrasje pakken (bij ons in het dorp heb je voor €1,00 een enorme kop koffie, dus je gaat er hier ook niet failliet aan).
2. Ik houd ervan om door steden te slenteren. En dan niet zozeer om te winkelen, maar gewoon kriskras door kleine straatjes en steegjes te gaan om dan ineens op een mooi plein te staan. We hebben al heel wat steden gezien in de wereld, maar altijd is mijn geboortestad, Amsterdam, op nummer 1 blijven staan. Amsterdam heeft alles, maar is toch klein genoeg om te belopen. Málaga, waar we nu een half uur vandaan wonen, heeft dat ook een beetje en is dus inmiddels een goede 2e.
3. Ik ben gek op bakken. Dat is een van mijn uit de hand gelopen hobbies en dat heeft geresulteerd in "Los Pasteles de Flora" (de taartjes van Floortje), mijn bedrijfje dat in opdracht bakt: appeltaarten voor Nederlanders, zwaar chocoladegebak voor Engelsen...is ook beter voor m'n lijn, nu hoef ik het niet allemaal zelf op te eten!
4. Ik spreek graag andere talen en dat is hier een groot voordeel. Soms spreek je hier op een feestje op 1 avond spaans, engels, nederlands, frans en duits. Ik beheers ze niet allemaal vloeiend, maar kan me genoeg redden (en na een wijntje gaat dat altijd nog iets beter...).
5. En tenslotte vind ik, naast scrappen waar ik voor het gemak maar even alle papierhobbies onder schaar, bijna alle creatieve dingen leuk. Op dit moment heb ik een enorme haakmanie, maar dat kan straks als het kouder wordt zo weer overslaan in breien met warme wol. En verder maak ik graag sieraden, ik schilder soms, naai dingetjes voor in huis...geef mij een hobbytijdschrift en ik wil alles wel uitproberen (als ik dat niet al gedaan heb!).
Ik hoop dat jullie met interesse gelezen hebben want ik vond het een hele bevalling!
Hasta luego!

17 opmerkingen:

 1. Leuk om deze dingen over je te mogen lezen, Floortje. Zo heb ik je toch weer een beetje beter leren kennen.

  Het kaartje en het konijntje zijn ook erg leuk.
  Knap ook dat je het konijntje op de hand hebt moeten doen, omdat je naaimachine de geest heeft gegeven. Dat zou voor mij een goede reden zijn geweest om toch maar een kleinigheidje te kopen (hahahaha).

  Toodles,
  Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk konijntje...heel goed gedaan...en de kaart is ook hel mooi!
  Leuk om hier iets over jou te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je konijntje is liieeeef! Wat een schatje zeg. Ik zou het niet eens mét naaimachine kunnen laat staan zonder.
  Wat leuk om die dingetjes over jou te lezen, dank je voor het delen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heb nu ook het gevoel je wat beter te kennen leuk hoor!
  Je konijntje en bij passende kaart vind ik liefffffffffff

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wat een lief klein konijntje, en fijn om weer even wat van je te lezen. De ijsjesstempel is van Magnolia, mocht je interesse hebben dan stuur ik er wel wat op, ze smelten niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. heel erg leuk floortje dat we een kijkje in je keuken mochten nemen en idd zo kennen we je toch weer wat beter, en dat konijntje wat een schatje trouwens je kaart ook oh enne gefeliciteerd met je awards

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een mooie projecten en dat naaiwerk schitterend hoor, knap gedaan!
  En leuk om de antwoorden te lezen, je bent zo ver weg maar nu een stukje dichterbij;)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. hallo Floortje,

  Leuk om wat meer over je te lezen. Het konijn is erg leuk. Geinig de diversiteit in de dingen die je maakt.
  Verschillende dingen maken is inspirerend. Alhoewel ik toch nog even bij vilt blijf hangen. Maar andere stoffen liggen ook al klaar. Ga alleen niet haken dat bestel ik liever bij jou!
  En natuurlijk gefeliciteerd met je awards.
  groeten erica

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een superlief konijntje en een erg leuke kaart voor je nichtje.
  En erg leuk om iets meer over jou te weten te komen :-) Ook ik vind het erg leuk om andere talen te spreken, hoewel ik daardoor juist ook wel eens in de war raak (kan ik niet op een frans woord komen, maar dan weet ik de vertaling juist wel in het engels, duits of spaans) ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een ontzettend leuk konijn heb je voor je nichtje gemaakt, en dan ook nog zo'n lief kaartje erbij. Ook leuk om de antwoorden op de vragen te lezen :D

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een leuk en lief konijntje Floortje! Leuk om je zo beter te leren kennen! Ik zag dat je de award al hebt maar toch heb ik er nog eentje voor je op mijn blog ;)

  Groetjes, Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een dotje is dat haasje, daar is je nichtje vast heel blij mee.
  En wat een uitgebreide antwoorden bij je awards, maar wel heel leuk om te lezen.
  O ja de kaart is ook leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ooooooh, die gehaakte kersjes vind ik geweldig! Knap zeg!
  Leuk om je iets beter te leren kennen en ach, 40 worden is ook niet erg hoor, het voeltnet als 39, haha.
  En ja, zo'n haasje me de hand naaien is een hele hoop werk, knap gedaan.

  Groetjes,
  Joke.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat leuk om zo wat meer over je te horen Floortje!
  En wat een lief cadeautje heb je voor je nichtje gemaakt! Super lief hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Leuk konijn!
  Maar vooral leuk om eens wat meer over jou te lezen....
  Ik heb een leuke blog voor je: Lies bakt alle cakes van Sophie, is denk ik wel wat voor jou!
  En fijn dat je er weer bent!
  Hasta la Pasta!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. wat een schattig konijn! en het kaartje is ook helemaal lief!zullen ze wel heel blij van worden!

  BeantwoordenVerwijderen

Comments are very much appreciated, I'd love to hear from you!